Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Istálló rekonstrukciója

2010.03.05

Kép

 

Nagy Tiborné a Csökmői Tájház tulajdonosa az Oktatási és Kulturális Minisztérium által kiírt „Vendégváró Tájházak” I. Látogatóból vendég pályázaton támogatást nyert istálló rekonstrukciója, vizesblokk kialakítása beruházáshoz.


Az elpusztult istálló újjáépített épületében vizesblokk (női-férfi WC), konyha és egy többfunkciós tér kapott helyet. Az elkészült újszerű többfunkciós épületben nyári rendezvények keretében a hagyományos kézműves mesterségek továbbélését, bemutatását, oktatását tudjuk biztosítani. Az épület központi elhelyezkedéséből és az iskola közelségéből adódóan a tájház kiválóan alkalmas a felnövekvő fiatal generáció oktatására, hagyományőrző szemléletmódjának kialakítására, kisebb kiállítások rendezésére.

A tervezett többfunkciós épület az eredeti istálló helyére épül vissza.

Az épület külsőleg a tájegységre jellemző istállók kialakításához alkalmazkodik. Belül pedig kisebb rendezvények keretében hagyományos kézműves mesterségek továbbélését, bemutatását, oktatást tudjuk biztosítani. Fotókiállítások, a népdalkör próbatermeként, kemencés programokra alkalmas az újszerű épület. Az épület korszerűségét a vizesblokk és a kemencével üzemelő padlófűtés adja, ami nélkülözhetetlen a 21. század korában.

Terveink szerint a Tájház és az egyesület bőséges programokkal fogja megtölteni.

Korábban hely hiányában ezek a programok mind a Tájház kiállítási helyiségeiben valósultak meg. A Tájház épülete a beruházás létrejöttével kizárólag kiállító hely marad, megőrizve a kiállítási tárgyak épségét.

Kép